Cilt Tipinize Uygun Kozmetik Ürünler Nasıl Seçilir?

Resim
  Cilt tipinize uygun kozmetik ürünler seçmek, cildinizin sağlığını ve güzelliğini korumak açısından büyük önem taşır. Doğru ürünlerle cildinizi destekleyerek çeşitli cilt sorunlarının önüne geçebilir ve cilt bakımınızı optimize edebilirsiniz. Cilt tipinize uygun kozmetik ürünler seçmek için dikkat etmeniz gereken adımlar: Cilt Tipinizi Belirleyin: Cildinizin kuru, yağlı, karma, hassas veya normal olduğunu belirlemek için bir cilt analizi yaparak ya da bir uzmana danışarak cilt tipinizi belirleyin. Cilt Sorunlarınızı Tanımlayın: Cildinizde karşılaştığınız sorunları (akne, kızarıklık, leke, kuru bölgeler, kırışıklık gibi) tespit edin. Bu sayede cildinizin özel ihtiyaçlarını daha iyi anlayabilirsiniz. Cilt Tipinize Uygun Ürünler Seçin: Cilt tipinize uygun ürünler seçerek cildinizi en iyi şekilde destekleyin. Yağlı ciltler için yağ dengeleyici ürünler, kuru ciltler için yoğun nemlendiriciler, hassas ciltler için nazik formüller tercih edilmelidir. Kozmetik Tesisleri :  Güvenili

Kars Kına Gecesi Şarkıları

Kars Kına Gecesi Şarkıları

Kına geceleri her kızın özellikle bekârlığa veda ettiği ve sevdikleri tarafından kutlanan bir organizasyondur. Kına gecelerinin en önemli özelliklerinden biri olan kına yakma âdeti, bereketli ömür ve sağlıklı evlatların olması için yapılan adetlerden biridir. Kına gecelerinde oyunlar oynanır ve değişik danslar ile kutlama yapılır. Genellikle kızlar arasında yapılan kına gecelerinde gelinler kırmızı kaftanlar giyer. Ortalama 4 saat süren kına gecelerinden 1 yada 2 gün sonra asıl düğün yapılmaktadır.


Kars Kına Gecelerinin Vazgeçilmez Olan Parçaları


Birçok şehrin kendisine ait kına gecesi şarkıları ve oyunları vardır. Kars şehrinde yapılan kına gecesi şarkıları arasında birden fazla sanatçının parçası vardır. Bu parçalar hemen hemen her kına gecesinde çalınmaktadır. Bunları sıralayacak olursak şu şekildedir.


·         Kınayı getir aney,
·         Yüksek yüksek tepelere,
·         Bu gece lazım,
·         Ben kalender meşrebim,
·         Bahriye çiftetellisi,
·         Entarisi ala benziyor,
·         Bahçelerde börülce


Her Kültürden Şarkıların Birleşimi Listeler


Bu şarkıların dışında farklı kültürlerden olan birçok parça kına gecelerinde çalınan şarkılardır. Aynı zamanda özel olarak düzenlenen listeler ile de pop ya da slow parçalarda çalınabilmektedir. Günümüzde sadece şehire özel çalınan parçalar yerini tüm kültürlerin parçalarına da bırakmaktadır. Özellikle gelinlerin tercih ettikleri bu yöntem tüm misafirlerin daha çok eğlenmeleri ve kendilerinden bir parça bulması için yapılmaktadır.


Erkekler İçin Özel Şarkılar


Bunun dışında özellikle erkeklerin halay çekebilmesi için Delilo halayı ve damat halayı oyunları da Kars kına gecelerinin vazgeçilmez olan parçaları arasında yer almaktadır. Karma olarak kutlanan kına gecelerininiz vazgeçilmesi olan bu şarkılar günümüz kına gecelerinin ve düğünlerinin vazgeçilmez listeleri arasında yer almaktadır. Bu parçalar ayrıca davul ve zurna ile de desteklenebilmektedir.

Kaynak ; https://www.karshaber.com.tr

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kız İsteme Adetleri

Düğün Günü Neler Yapmamalısınız?

Online Tarot Kartı Bakımı İle Karar Verin