Cilt Tipinize Uygun Kozmetik Ürünler Nasıl Seçilir?

Resim
  Cilt tipinize uygun kozmetik ürünler seçmek, cildinizin sağlığını ve güzelliğini korumak açısından büyük önem taşır. Doğru ürünlerle cildinizi destekleyerek çeşitli cilt sorunlarının önüne geçebilir ve cilt bakımınızı optimize edebilirsiniz. Cilt tipinize uygun kozmetik ürünler seçmek için dikkat etmeniz gereken adımlar: Cilt Tipinizi Belirleyin: Cildinizin kuru, yağlı, karma, hassas veya normal olduğunu belirlemek için bir cilt analizi yaparak ya da bir uzmana danışarak cilt tipinizi belirleyin. Cilt Sorunlarınızı Tanımlayın: Cildinizde karşılaştığınız sorunları (akne, kızarıklık, leke, kuru bölgeler, kırışıklık gibi) tespit edin. Bu sayede cildinizin özel ihtiyaçlarını daha iyi anlayabilirsiniz. Cilt Tipinize Uygun Ürünler Seçin: Cilt tipinize uygun ürünler seçerek cildinizi en iyi şekilde destekleyin. Yağlı ciltler için yağ dengeleyici ürünler, kuru ciltler için yoğun nemlendiriciler, hassas ciltler için nazik formüller tercih edilmelidir. Kozmetik Tesisleri :  Güvenili

Geçici Kızlık Zarı Dikimi


Geçici kızlık zarı dikimi: Geçici kız dikimi altında, vajina duvarları özel bir iplikle birbirine yakınlaştırılması ile vajinanın daraltılması sağlanır. Geçici kızlık zarı dikimi işleminde ilişki görülmek istenen vajinada beklenen kanamayı sağlayacak bir dikiş atılır. İşlem sonrası hasta hayatına kaldığı yerden devam edebilmektedir. Geçici kızlık zarı dikimi işlemi 30 dakika süren bir işlemdir ve genellikle sınırlı uyuşturma ile yapılır. 

Operasyon sonrası ağrı, acı vs oluşması halinde doktorun vermiş olduğu ağrı kesici ilaçların kullanılması önerilmektedir. Kızlık zarı uygulamaları uzman doktorlar tarafından uygulanır durumda olması nedeniyle komplikasyon oluşma riskleri neredeyse yok denecek kadar azdır. Operasyon sonrası hasta normal hayatına devam edebilmektedir.

Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi

Kalıcı kızlık zarı dikimi: Kalıcı kızlık zarı operasyonları uzun süre evlilik düşünmeyen kadınların tercih ettiği bir yöntemdir. Uzun süreli olarak yapılan ve kalıcı bir yöntem olan kızlık zarı onarımlarında kullanılmak üzere kendi vajina bölgesinde yer alan flep adı verilen doku parçası kullanılır. Flep lazer, ya da mikro cerrahi gibi farklı türlü yöntemler kullanılarak yapılır. Yeni bir kızlık zarı meydana getirilmesi amaçlanır. 

Vajina girişini daraltacak şekilde kullanılan bu yöntemde hastanın cinsel ilişkiye girmesi için herhangi bir süre aşımı ya da şartı yoktur. Kişi ne zaman ilişkiye girerse kanama gerçekleştirilecektir. Kızlık zarı yırtılınca kanaması kişiden kişiye göre ve birkaç damla oluyor. Kalıcı kızlık zarı dikimi operasyonundan 1 hafta sonra hasta kontrole çağrılır. Bir hafta kadar kanama ve sızıntılar devam edebilmektedir. Operasyon sonrası hasta aynı gün içinde evine dönebilir. Anestezi altında yapılan uygulamalarda hastanın gün boyu dinlenmesi önerilmektedir. İşlemden sonra ilk 1 hafta süresince her hangi bir enfeksiyon ya da komplikasyona karşı hasta hijyene dikkat etmeli ve pet kullanmalıdır. İşlem sonrasında hastanın üzerine düşen bazı görevler vardır. 

Bunlar; temizlik hijyene dikkat edilmesi, ilk bir hasta zorlayıcı spor faaliyetleri ve ağır kaldırmaktan kaçınılması önerilmektedir. Ayrıca, bağırsak düzenine dikkat edilmeli sıvı gıdalar tüketilmelidir. Kızlık zarı dikimi operasyonları için jinekolog doktorlar tarafından yapılmaktadır. Kalıcı kızlık zarı dikimi operasyonu 30 dakika süren bir işlemdir ve genellikle lokal anesteziyle yapılır.
Lazerle Kızlık Zarı Dikilir mi? İşte Cevabı

Lazerle kızlık zarı dikimi flep uygulamaları gibi kalıcı olarak kızlık zarı onarımı yapılmaktadır. Lazerle kesilen dokular yeni bir kızlık zarı oluşturuluyor. Geçici kızlık zarı dikimi ilişkiden Operasyonu sonrası hasta hayatına kaldığı yerden devam edebilmektedir. Ağrı vs oluşması halinde ağrı kesici ilaçların neden önerilmektedir. Kızlık zarı uygulamaları uzman doktorlar tarafından uygulanır durumda komplikasyon oluşma riskleri çok azdır. İşlemde kesi uygulanmadığından daha az kanama oluşmaktadır. Kızlık zarı dikimi operasyonları alanında uzman olan jinekolog doktorlar tarafından yapılmaktadır. Ancak birçok jinekolog bu türdeki ameliyatları kendi prensiplerine ters düşeceği düşüncesiyle yapmamayı tercih etmektedir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kız İsteme Adetleri

Düğün Günü Neler Yapmamalısınız?

Online Tarot Kartı Bakımı İle Karar Verin