Cilt Tipinize Uygun Kozmetik Ürünler Nasıl Seçilir?

Resim
  Cilt tipinize uygun kozmetik ürünler seçmek, cildinizin sağlığını ve güzelliğini korumak açısından büyük önem taşır. Doğru ürünlerle cildinizi destekleyerek çeşitli cilt sorunlarının önüne geçebilir ve cilt bakımınızı optimize edebilirsiniz. Cilt tipinize uygun kozmetik ürünler seçmek için dikkat etmeniz gereken adımlar: Cilt Tipinizi Belirleyin: Cildinizin kuru, yağlı, karma, hassas veya normal olduğunu belirlemek için bir cilt analizi yaparak ya da bir uzmana danışarak cilt tipinizi belirleyin. Cilt Sorunlarınızı Tanımlayın: Cildinizde karşılaştığınız sorunları (akne, kızarıklık, leke, kuru bölgeler, kırışıklık gibi) tespit edin. Bu sayede cildinizin özel ihtiyaçlarını daha iyi anlayabilirsiniz. Cilt Tipinize Uygun Ürünler Seçin: Cilt tipinize uygun ürünler seçerek cildinizi en iyi şekilde destekleyin. Yağlı ciltler için yağ dengeleyici ürünler, kuru ciltler için yoğun nemlendiriciler, hassas ciltler için nazik formüller tercih edilmelidir. Kozmetik Tesisleri :  Güvenili

Vajinismus Sorunu Ertelenmesi Evlilikleri Tehlikeye Sokuyor


Vajinismus Tedavi Süreci Nasıl İşlemeli

Sizlerden gelen talepler doğrultusunda Vajinismus tedavisi Ankara başlıklı yazımızda vajinismus teşhisi, Vajinismusun belirtileri, Vajinismus tedavisi ve vajinismus muayenesi gibi, pek çok konuya yer verdik.

Vajinismus Muayenesi Nasıl Yapılır?


Vajinismus muayenesi nasıl yapılır? Vajinismus teşhisinde hastayı daha ilk anda jinekolog muayene masasına alıp muayene edilmez. Bu şekilde hiçbir sonuca varılmaz. Hasta ile yapılan bilgi alışverişinde hastanın yaş faktörü, eşi ile arasındaki iletişimi, yetiştiği aile yapısı, okul çağında ya da sonrasında cinsel travma yaşamış mı? Tüm bu veriler elde edildikten sonra, hastanın da  fikri alınarak jinekolog muayenenin önemi ve kaçınılmaz olduğu anlatıldıktan sonra hasta jinekolojik muayeneye alınır. 

Hekim tarafından yapılan jinekolojik muayenesinde vajina dıştan değerlendirildiğinde; kızlık zarında cinsel ilişki önleyici yapısal bir sorun  var mı?  Genital bölgede bölgede kronik akut hastalık ve enfeksiyon olup olmadığına bakılır. Jinekolog ön muayenesi sonrası hekimde hasta ile ilgili genel bir fikir oluşur. Bunun dışındaki fiziksel sorunların tedavisi  ilaç ya da cerrahidir. Kişide psikolojik olarak herhangi bir sorun yoksa uzun süren cinsel terapiler yerine bilinçsel terapi yöntemiyle bu sorun çok daha kısa sürede çözümlenmektedir.

Vajinismusun Belirtileri Nelerdir?


Vajinismusun belirtileri çoğunlukla fizikseldir. Bu nedenle kasılma anında yaşanan bu acı hissi başta bacaklarda olmak üzere kalça bel gibi vücudunun  belli bölgelerinde hissedilir. Çoğu kadında görülen bu durum özellikle ilk  cinsel ilişki sırasında ağrılı şekilde ortaya çıkar ve bu kadın için acı vericidir. Vajinismus Un belirtileri ve derecesi kişiden kişiye değişir. 

En çok görülen belirtileri cinsel ilişki sırasında ortaya çıkar.  Kadın çoğunlukla bu belirtileri ilk cinsel ilişki deneyimini yaşayana kadar anlayamaz. Cinsel ilişkiye girmeye kendisini hazır hissedebilir. Hatta partnerini ilişkiye kendisi  davet edebilir. Birleşme anında istem dışı kendisini kastığı için cinsel ilişkiye giremez. Bu süreç devam ettikçe daha önce cinsel ilişkiye ve ön sevişmeye arzulu olan kişi ön sevişmeden soğumakta isteksizlik duymaktadır.

Vajinismus Tedavi Süreci Nasıl İşler


Vajinismuslu kadınlar her başarısız deneyim sonrası kendilerini değersiz, başarısız, hissedebilir. Kadındaki bu vajinam us’un tablosuna zamanla cinsel isteksizlik eklenir. Bu nedenle Vajinismus teşhisi sonrasında tedaviye başlamak çok önemlidir. Süreç uzadıkça Vajinismus sorunun ertelenmesi bazı durumlarda çiftleri boşanmaya kadar getirebilmektedir. 

Bu nedenle hastalığın teşhis edilmesi kadar kaynağının teşhis etmek gerekir. Vajinismus teşhisi konulabilmesi için çiftler birlikte bir uzmana başvurup, yardım almalıdır. Vajinismus Tedavisi Ankara ve çevresinde  vajinismus sorunu yaşayan kadınlara sesleniyoruz! Yalnız değilsiniz ve İsterseniz onu yenebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kız İsteme Adetleri

Düğün Günü Neler Yapmamalısınız?

Online Tarot Kartı Bakımı İle Karar Verin